Lipoliza Džinić Poliklinika

Lipoliza je jedna od najefikasnijih načina za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga, kao i celulita. Kod muškaraca su to najčešće masti na stomaku, dok su kod žena izraženije na bokovima, butinama, kolenima, nadlakticama i podbradku. Upravo su lokalizovane masne naslage one koje su najupornije i gde se cm u obimu najsporije gube, te je Lioliza u ovom pogledu vrlo efikasan način za postizanjem željenih rezultata.

lipoliza poliklinika džinić

Lipoliza je minimalno invazivna – nehirurška, injektabilna metoda. U potkožno masno tkivo se, terapijskim protokolom, unosi određena doza aktivnih supstanci – lipolitika koje dovode do razgradnje masti, a zatim i njene eliminacije iz organizma. U zavisnosti od regije koja se tretira, odnosno njene veličine, da li je u pitanju stomak, podbradak itd, varira i broj uboda.

Lipolitici, odnosno njihove komponente – aktivni sastojci, deluju direktno na masne ćelije, koje počinju da se raspadaju, i upravo taj proces se naziva lipolizom. Potom se masne naslage apsorbuju, te izlučuju iz organizma potpuno prirodno. Najćešće delotvorne komponente su deoksiholna kiselina, Fosfatidilholin, L-karnitin. Koji konkretno lipolitik se primenjuje na pacijentu odlučuje vaš lekar, na temelju problematike – dela na kom se nalaze masne naslage, da li je ujedno potrebno tretirati i celulit, odnosno da li je potrebno uticati i na zatezanje kože.

Zakažite pregled - Poliklinka

    Prof. dr sci. med. Golub Samardžija

    Prof. dr sci. med. Golub Samardžija

    Prof. dr sci. med. Golub Samardžija – sertifikovani lekar estetske medicine u poliklinici Džinić i subspecijalista patolog-citolog stalno zaposlen u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i vanredni profesor na Katedri za patologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, gde je 2016. godine odbranio doktorsku tezu i stekao zvanje doktora nauka.